Спальні

У давні часи у різних народів спальні облаштовувалися самими оригінальними способами, але завжди спальні для людей були особливими кімнатами, в яких можна було залишитися одному або з коханою людиною… Обстановка спальні повинна навіювати спокій, щоб в ній спокійно спалося. Спальні — особливі кімнати для Вашого відпочинку і спокійного сну.

Кожна нація влаштовує спальні по-своєму. Наприклад, японці і корейці вважають за краще спати на підлозі, а замість подушок у них дерев’яні бруски. Спальні древніх єгиптян були просто жорсткими помостами, а російські вельможі, перетворювали спальні в прийомні. До ранкового туалету знатних придворних запрошувалися прохачі, щоб в такий домашній атмосфері спальні вирішувати державні справи.Сьогодні всі провідні дизайнери, які займаються інтер’єром спальні, вважають, що найважливіше, щоб в інтер’єрі спальні вас ніщо не дратувало. Планування спальні, дизайн спальні повинні бути самими зручними та комфортними. Саме ці кімнати в будинку — спальні призначені для того, щоб ви могли тут повноцінно відпочивати, скидаючи накопичену за день втому.

Розташовувати спальні в квартирі краще всього далеко від кухні і передпокої. Також спальні не повинні бути прохідними кімнатами. Сьогодні виникла тенденція розташовувати спальні поруч з ванною і санвузлом, що дуже зручно. Дизайнери інтер’єрів охоче дадуть корисні поради з облаштування спальні. Інтер’єр спальні — важко знайти щось нове. Тому що меблі для спальні — це зазвичай двоспальне ліжко, шафа для одягу і білизни, приліжкові тумбочки і туалетний столик з дзеркалом. Якщо спальня велика, можна частину спальні зробити гардеробною кімнатою, в яку можна увійти і одягнутися. Все ж інше простір спальні займає розкішне ліжко, тумбочки і туалетний столик.

Апофеоз і центр спальні — це ліжко. Якщо спальня подружня, то ліжко повинна бути двоспальним, причому, стояти вона повинна так, щоб це було зручно обом мешканцям спальні. Можна найнесподіванішим чином розташувати ліжко, наприклад, поставивши її в голови в кут спальні. Це дозволить подружжю підходити до неї без перешкод. А в кутку спальні за ліжком можна встановити полиці або комод.Існують ліжка, у яких піднімається матрац, або ж простір під ліжком зайнято ящиками. Це дуже зручно, і звільняє спальні від зайвих шаф і комодів.Є люди, які не люблять, щоб у спальні був висока стеля. Спеціально для них в спальнях влаштовують, так звану, занижену зону. Можна влаштувати таку зону прямо над ліжком, а нагорі зробити антресоль, що позбавить інтер’єр спальні від зайвих меблів.

Меблі для спальні можуть бути різноманітними. Сьогодні на меблі для спальні можна зробити замовлення, тоді ви точно будете знати, що ваша спальня ексклюзивна. Ці меблі може бути класичної і сучасної. Меблі на замовлення — зручно і вигідно.