Кухні

Збираєтеся купити кухню? А в голові стільки питань … Де? Як? Що? Скільки? Як не помилитися? З чого почати? Як не упустити найважливіше? Тихо тихо. Про все по порядку. Нижче наші поради для вашої вдалої покупки.

1. З чого почати.
Перед покупкою кухонних меблів потрібно максимально точно скласти план кухні, позначивши всі розміри: загальні габарити приміщення, розташування вікон і підвіконь, дверей і плінтусів, електричних розеток і газових труб і т.п.

2. Ідея майбутньої кухні.
Перш ніж відправлятися замовляти меблі, необхідно мати чітке уявлення про призначення вашої кухні. І не дивуйтеся! На кухні ми не тільки готуємо і їмо, тут ми спілкуємося (і зауважте, для нас це ой, як важливо!). І для того, щоб визначитися з функціями вашої кухні, треба самій собі відповісти на кілька запитань: Що для мене кухня (спілкування, престиж, їдальня або місце для приготування)? Скільки людей живе в квартирі? Як часто в будинку готують? Яка площа приміщення?

3. З чого буде зроблена ваша кухня.
З чого вона виготовляється? Питання, до речі, не пусте. З чого зроблені кухонні меблі — так само важливо, як і те, з яких продуктів ви готуєте. Неякісні матеріали можуть не найкращим чином вплинути на здоров’я. На місці покупки обов’язково проконсультуйтеся у фахівців про властивості використовуваних матеріалів, плюси і мінуси кожного з них, зверніть увагу на наявність сертифікатів.

4. Вибираємо освітлення.
Освітлення в кухні має бути рівномірним і яскравим, але не сліпучим. Ніші, робочі поверхні та інші затемнені ділянки вимагають додаткового підсвічування, так як стельове світло не замінює освітлення робочої зони. Крім того, підсвічування може бути і чудовою прикрасою барної стійки або шаф-вітрин.

5. Дешевше або ексклюзив?
Меблі, що складаються зі стандартних модулів, звичайно, обійдуться вам дешевше. Але якщо ви хочете ергономічності і індивідуального підходу, то замовте висоту робочих поверхонь відповідає зросту господині (тоді і спина буде втомлюватися набагато менше, і на кухні ви будете виглядати органічніше).

6. Куди дівати сміття?

Зараз для позбавлення від кухонного сміття існує пристосування, яке в народі називають «молотаркою». Це пристрій встановлюється під раковину і з’єднується з каналізацією. Таким чином, харчові відходи утилізуються прямо в раковину, переробляються «молотаркою» і благополучно «йдуть» в каналізацію.

7. Наші механічні помічники.
Побутову техніку тепер можна купувати разом з кухнею. Це дуже зручно, тому що нічого не доведеться підганяти самостійно (а то буває, що кухонна техніка починає сердитися на меблі і геть відмовляється з ними уживатися). Але можна вибрати вбудовану техніку у стороннього продавця, якщо вона більше подобається вам по дизайну, ціною, якістю або ви є прихильницею певної марки.

8. Юридична сторона кухонного питання.
Поставтеся до підписання договору дуже уважно. Перевірте наявність всіх обговорених елементів, кольору фасадів, корпусу і стільниці. Адже дизайнер, який розробляв вам кухню, не зможе здогадатися про всіх ваших побажаннях або зміни. А якщо ви йому про це не скажете, а замовлення вже пішло в роботу, що-небудь змінити буде неможливо.

9. Ура! Привезли! Усе!
Довгоочікуваний дзвінок у двері, і ось вашу новеньку кухню секцію за секцією заносять до вас додому. Щоб відчуття свята не покидало вас і далі, не забудьте уважно перевірити — чи все вам доставили, чи немає на меблях подряпин і відколів. І ще: сучасна кухня — це найскладніші меблі для установки за місцем, тому необхідно уважно стежити за тим, щоб її збирали висококваліфіковані фахівці.

Сучасна кухня спирається на три основні принципи:

  • Функціональність.
  • Безпека.
  • Зовнішній вигляд.