Дитячі кімнати

Як вибрати ліжко-горище для дитини? Всі маленькі діти рано чи пізно дорослішають, і їм хочеться вже не тільки знаходитися поруч з мамою, а й мати свій простір, де можна відпочити, пограти, зібратися з думками. Добре, коли у дитини є своя дитяча кімната, але все ж не всяка сім’я може дозволити собі придбати таку житлоплощу, щоб у кожного її члена була своя власна кімната, особливо якщо дітей декілька. В однокімнатній квартирі хорошим рішенням буде купити ліжко-горище для дитини або їх варіант — двоярусні ліжка. Та й в окремій дитячій це ліжко — теж хороший варіант, оскільки воно допомагає істотно економити місце, якого, як не крути, завжди мало.

Якими вони бувають? Перш ніж відповісти на це питання, потрібно спочатку пояснити, що ж це взагалі таке — ліжко горище. Ці меблі дуже схожі на звичайне двоповерхове ліжко, з тією лише різницею, що на першому поверсі ліжка немає. Там є дещо цікавіше. А що саме — це залежить від виду ліжка. Ліжко з робочою зоною — на першому поверсі буде робочий стіл з полками, можливо — з шафами. Такі конструкції хороші для школярів. Ліжко з зоною для ігор — тут на першому поверсі може бути, наприклад, намет або салон автомобіля — територія, де можна зберігати свої скарби і грати одному або з друзями. Як правило, у власників таких меблів діти віддають перевагу саме такому куточку, він «затишний» — це їх царство, улюблене місце перебування. Ліжко-спортивний куточок — в конструкції такого ліжка можуть бути сходи, гірка, канати, різні перешкоди. Таке ліжко-горище подобається кожній дитині, а батькам не доводиться думати, де ж це все розмістити.

Як правильно вибирати ліжко-горище? Оскільки конструкції двоповерхові, і другий поверх явно буде затребуваний, важливо, щоб споруда була надійна, всі деталі щільно прилягали один до одного і не викликали підозр. Бортики ліжка повинні бути високими, тому що, по-перше, в ліжку лежатиме ще й матрац, а по-друге, дитина уві сні може крутитися, а при наявності низьких бортиків — впасти. Матеріал, звичайно, повинен бути якісним.Колір конструкції — це вже справа смаку. Єдине, на що варто звернути увагу — вони повинні бути не дуже яскраві, тому що регулярний подразник для очей може позначитися не кращим чином. Такі меблі, при всій своїй функціональності, дуже економлять місце, що є ще однією її перевагою.